Bedrijfsgeschiedenis

Kwaliteit en Traditie sinds 1892.

De geschiedenis van de voornaamste activiteit van de familie Van Hoe, het maken van gedroogde hammen, begint aan het einde van de 19e eeuw in 1892.

Toen startte Kamiel Van Hoe, overgrootvader van de huidige bestuurders, een slagerij op het kerkplein te Eine bij Oudenaarde.
Onder de kerktoren was het destijds gebruikelijk dat een estaminet-feestzaal gepaard ging met een slagerij.  Het huis met bourgondische gewoonten droeg de naam : “In ‘t hof van Vlaanderen – bij C. Van Hoe”.

Kamiel zaliger voorzag zich van een eigen slachterij, die toen reeds niet enkel gespecialiseerd was in vers vlees, maar ook en vooral in gezouten en gedroogde vleeswaren. Dit “kuipvlees” bleek zeer goed in trek te zijn bij tal van grensarbeiders, die het als dagelijks voedsel meenamen voor  hun zware arbeid in het noorden van Frankrijk.

In 1932 liet Kamiel Van Hoe zijn zaak over aan zoon Adolf, die de slagerij met bijhorende estaminet-feestzaal verder zette naar goeie oude gewoontes.

In 1960 volgde de derde generatie met Camiel Van Hoe in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Camiel Van Hoe had een doorgedreven passie voor het maken van allerhande charcuterie en won daarmee verschillende eerste prijzen op allerlei wedstrijden in binnen- en buitenland.

De gespecialiseerde slagerij breidde uit met als gevolg dat een verhuis naar een nabijgelegen fabrieksgebouw noodzakelijk was. Van toen af aan werden er enkel gedroogde hammen gefabriceerd, die over het grootste deel van het land hun weg vonden naar andere charcuteriezaken.

De vierde generatie, Tom en Kris Van Hoe, liet evenwel niet op zich wachten. Beide zonen baten nu de zaak verder uit en zorgen ervoor dat de Traditie en het Vakmanschap in ere worden gehouden en dat de kwaliteit en unieke smaak van de producten behouden blijft.

» Bekijk de inspiratiepagina
» Meer weten over de iTQi-Award voor Ename Abdijham
» Lekker koken met Ename Abdijham
» Ontdek het geheim van een perfecte abdijham!